Herfstwandeldag


Op vrijdag 24 oktober wordt overal in het Vlaamse land een 'Herfstwandeldag' georganiseerd. Dit jaar werken  opnieuw 12 basisscholen uit Menen samen. De kleuters en leerlingen van de verschillende scholen gaan die dag met meer dan 2500 kinderen samen op stap.


De kleuters en de leerlingen uit het eerste, derde en vijfde leerjaar leggen een wandelparcours af in eigen gemeente. De andere klassen ontdekken de mooie plekjes in een andere gemeente.

De wandeltochten zijn heel divers. De kleuters leggen een themawandeling af (Kaboutertocht, Op zoek naar Nemo, ...). Kinderen van de eerste graad stappen een parcours af met visuele wegaanduidingen. De tweede graad wandelt met ondersteuning van foto's en de derde graad kiest voor een oriëntatietocht. We hebben getracht om de mooie plekjes binnen de gemeente een plaatsje te geven binnen het parcours.

Alle vervoer tussen de verschillende gemeentes gebeurt met bussen. Kinderen uit het zesde leerjaar verplaatsen zich echter met de fiets.


Doel van deze dag:
Kinderen hebben er deugd van om er eens flink de pas in te zetten. Ze komen bovendien nog eens in contact met de natuur in de eigen gemeente. Een win-win-situatie!data communies


De data van de communies voor de komende jaren vindt u hier

U bent bezoeker 164640 sinds 01/10/2009.
Deze site werd het laatst gewijzigd op 15 oktober 2014